LOGIN

4 januari 2021

Happy New Year!

Allereerst de allerbeste wensen. Laten we hopen dat we allemaal snel gevaccineerd kunnen worden en dat de lockdown snel eindigt, zodat we ons "normale" leven weer kunnen oppakken.

Januari is natuurlijk de maand van de goede voornemens. Ik heb ze uiteraard ook: wat kerst-kilootjes eraf, gezonder eten, minder drinken en meer bewegen. De kilootjes gaan er makkelijk af met een maaltijdsoep. Een weekje een soep als lunch of diner, salade erbij en het is zo weer in orde. Een wijntje ga ik voortaan weer alleen in het weekend doen in plaats van iedere avond een glaasje. En meer bewegen? Ja, ik, loop al veel met de honden buiten maar het is toch nog niet genoeg. Dus dan ook maar wat hardlopen en binnen sporten, zoals yoga en kettlebell oefeningen erbij. En dan komt het moeilijkste: Van voornemen naar echt doen.

                                                  

Hoe past het sporten in je drukke leven en hoe hou je het vol? Door time management! Maar dat is toch voor je werk? Ja, maar het werkt ook prima in je thuissituatie. Ik pak twee weken in mijn agenda en deel mijn dagen en/of avonden in blokken in. Ik zet er een paar vaste blokken in voor sportieve momenten en voor het uitzoeken van gezonde recepten en voor relax momenten. Die momenten ga ik niet meer veranderen, ook niet voor visite. Er blijven nog genoeg blokjes over voor sociale activiteiten en Netflixen. Ik kijk vervolgens op de dag zelf wat ik ga doen: is het enorm takkenweer, dan ga ik binnen sporten in plaats van hardlopen. Als ik dit twee weken volhou dan zit het sport-element weer in mijn systeem en is het "normaal" en dan is een wijntje in het weekend geen enkel probleem.

Waarom ik dit jaar dan weer opnieuw ben begonnen? Tja, het was een rotjaar, 2020, met het drie maanden op en neer rijden naar mijn schoonvader in een hospice in het Zuiden, het regelen van de uitvaarten van allebei mijn schoonouders, het leeghalen van hun huis, het opvangen van mijn hubby en daarna ziekenhuis in, ziekenhuis uit met mijn eigen moeder. En het is stom dat ik het heb laten liggen, want ik weet hoe goed sporten voor je geest en je lichaam is. Ik ben dus ook maar een mens! Maar nu.... er tegenaan, wat er ook gebeurt! Time Management helpt mij daarbij door mij bewuster mijn tijd in te laten delen.


Wil je meer weten over time management op je werk of thuiswerkplek? Volg dan onze online cursus.

Ben je trouwens al geabonneerd op onze nieuwsbrief? In de nieuwsbrief januari staat nog meer informatie over het volhouden van goede voornemens, tips voor makkelijk gezond eten, een recept van een heerlijke Indische soep en nog veel meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gratis: 4 daagse e-mail cursus Groener Huishouden

Schrijf je nu in voor de Nice Counceling nieuwsbrief en krijg GRATIS de 4 daagse e-mailcursus Groener Huishouden!

Vier dagen één e-mail met daarin:
Dag 1: Groener schoonmaken, dag 2: Boodschappen zonder plastic, dag 3: Regenwater opvangen en dag 4: Makkelijke moestuin.

 

Professional Organizing werkt door mensen zo te coachen dat ze zelf weer hun administratie kunnen bijhouden, hun huis kunnen opruimen, leren budgetteren enz. Bij Monique kan dit door het volgen van haar online cursussen en/of het downloaden van haar e-books.

Nice Counseling

KVK 80397441
BTW NL003442298B27
Telefoon +31 (0)6 13443838
E-mail monique@nicecouseling.nl

Algemene voorwaarden

© 2015 – 2021 Monique de Nijs | Alle rechten voorbehouden
Webdesign
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram